Student-stagiaires


 

Een studentstage bij Bird & Bird is een uitgelezen kans om kennis te maken met de internationale advocatuur. Je leert de praktijk, onze aanpak en onze manier van werken kennen en maakt – zeker zo belangrijk – ook kennis met onze kantoorcultuur. De studentstage bij Bird & Bird duurt 2 maanden. We zorgen ervoor dat je het maximale uit jouw stage kunt halen.

 

Zo krijg je een mentor die jou gedurende de stage zal begeleiden en kom je op de kamer met een (ervaren) medewerker waardoor je in korte tijd veel kunt leren. De eerste dag wordt er een introductieprogramma voor je georganiseerd zodat je een vliegende start zult hebben. Halverwege de stage heb je met jouw mentor een evaluatiegesprek waarbij je de mogelijkheid krijgt jouw bevindingen/ervaringen te bespreken. De ervaring heeft ons geleerd dat je het beste – gezien de relatief korte periode – op één sectie stage kunt lopen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw voorkeur op welke sectie dit zal zijn.

 

Als student-stagiair bij Bird & Bird ga je mee naar cliënten, de rechtbank, werk je mee aan dossiers, leer je adviezen opstellen en antwoorden te formuleren op juridische vragen. Vanzelfsprekend ben je ook welkom bij jurisprudentielunches, de interne cursussen (van de Bird Academy) en de regelmatig door ons georganiseerde seminars voor cliënten. De week wordt op vrijdagmiddag afgesloten met een borrel in onze kantoorbar.

 

Als je stage komt lopen bij Bird & Bird ontvang je een stagevergoeding van 700 euro bruto per maand en vergoeden wij jouw reiskosten (als deze niet door de OV kaart worden gedekt). Je kunt er vanaf nu ook voor kiezen om in plaats van de reiskostenvergoeding een bijdrage in de kosten voor huisvesting te ontvangen. De vergoeding bedraagt maximaal 350 euro netto en geldt alleen voor studenten die van buiten de randstad komen. Aan het eind van de stage ontvang je tijdens het eindgesprek een stagebeoordeling, waarin we onze bevindingen aan je zullen terugkoppelen. De stage wordt afgesloten met een lunch met medewerkers van jouw sectie.

 

Een scriptiestage duurt 3 maanden waarvan je – in de regel – één maand opdrachten voor kantoor doet en in de resterende tijd je scriptie schrijft. Je kunt tijdens deze maanden gebruik maken van de faciliteiten op kantoor en je ontvangt daarnaast in de maand waarin je aan opdrachten werkt de gebruikelijke stagevergoeding. Interesse? Soliciteer naar een stageplek of kijk in onze agenda waar en wanneer je onze Birds kunt ontmoeten!

 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Emma Overbeek (Junior Recruiter) via telefoonnummer 070 353 8927.

 

 Vacatures

Benieuwd naar de carrièremogelijkheden binnen Bird & Bird?

 


Evenementen

Onze Birds ontmoeten? Bekijk de evenementen waar wij aanwezig zijn.

 


 

Blik achter de schermen