Sectoren Life sciences

 
 

Meer weten over
onze sectoren?

Sectoren

Tech & Comms
Energy & Utilities
Life Sciences
Media

 

Life Sciences


Bird & Bird kent de Life Sciences sector als geen ander en rekent de grootste nationale en internationale farmaceutische en biotechnologische bedrijven tot haar cliënten. Als advocaat, notaris of fiscalist werk je aan zaken die vaak liggen op het snijvlak van recht, wetenschap en ethiek.

Wij weten wat er op dat gebied in de markt speelt en gebruiken toekomstige ontwikkelingen in onze advisering, zowel in de markt als in de regelgeving. Binnen de Life Sciences sector  ben je werkzaam op verschillende gebieden, variërend van de farmaceutische en biotechnologische industrie, producenten van medisch apparatuur en hun distributeurs tot universiteiten, klinische onderzoeksbureaus en andere dienstverleners zoals ICT-bedrijven. 
 
 
Hanneke

Hanneke Later-Nijland

advocaat IE

Birds on the job


 

Mede gezien mijn achtergrond als apotheker, werd ik een tijdje geleden gevraagd om mee te doen in het team dat het Serum Institute of India begeleidde bij de privatisering en overname van de productiefaciliteiten van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI). Het Serum Institute of India is wereldwijd een van de grootste vaccinproducenten.

 
Mijn rol bestond uit het zekerstellen van de IE en regulatoire aspecten van de overname. Uiteraard was het van het grootste belang dat Bilthoven Biologicals, zoals het NVI nu heet, na de overname kon blijven produceren; de benodigde vergunningen en productiecertificaten moesten geldig blijven, en de werkzame stoffen voor de productie van de vaccins moesten beschikbaar blijven. Daarnaast moest geverifieerd worden dat er bij de productie geen problemen ontstonden met octrooien van derden. Immers, terwijl het NVI een overheidsinstituut was, is Bilthoven Biologicals nu een commercieel life sciences bedrijf. Daar kijkt de markt natuurlijk heel anders tegenaan. Dit was een zeer interessante overname in een zeer internationale omgeving. Daarnaast was het bijzonder leuk én leerzaam om samen te werken met de advocaten van Corporate.