Sectoren Energy & Utilities

 
 

Meer weten over
onze sectoren?

Sectoren

Tech & Comms
Energy & Utilities
Life Sciences
Media

 

Energy & Utilities


Deze sector begon in de 90-er jaren met het liberaliseringsproces: gevestigde energiebedrijven moesten toegang bieden tot de energiemarkt aan nieuwkomers en voor energieafnemers moest de vrijheid worden gecreëerd om te switchen van leverancier.

Momenteel beleeft de sector een transitieproces naar duurzame energievoorziening, waardoor ondernemingen te maken hebben met nieuwe energiesystemen, nieuwe regels en nieuwe afspraken. In deze dynamische sector behartigen de juristen binnen de internationaal opererende Energy & Utilities sectorgroep de belangen van (multinationale) ondernemingen, overheden en industriële grootverbruikers. Uniek bij Bird & Bird is de samenwerking van verschillende juridische disciplines in de (internationale) energiesectorgroep aan innovatieve projecten en processen, als pionier, lobbyist of in rechtszaken. 
 
 
Lara

Lara van Huizen

advocaat IE

Birds on the job


In de zaak Shell/BP werd Shell er onterecht van beticht inbreuk te maken op het vermeende merk “designer water” van BP.

Shell stelde zich echter op het standpunt dat “designer water” geen geldig merk is omdat designer water een term is voor vloeistoffen die gebruikt worden bij oliewinning waaraan specifieke eigenschappen zijn meegegeven. Om die reden zijn wij namens Shell parallel aan de procedure ook een nietigheidsprocedure gestart bij het OHIM. Dit was enorm leuk om te doen omdat er naast de reguliere kort geding procedure nog een extra aspect bij kwam waardoor de zaak een hele nieuwe dimensie kreeg. Daarnaast was deze zaak ontzettend leerzaam voor mij omdat ik erg veel verantwoordelijkheid en vrijheid kreeg, niet alleen in het schrijven van stukken maar ook in het contact met de cliënt en tijdens het pleidooi. Wat ik persoonlijk erg leuk vind is het contact met de cliënt, vooral met internationale cliënten levert dit weer een nieuwe uitdaging op. Inmiddels ben ik medewerker geworden, maar ik leer nog iedere dag weer iets nieuws van de mensen om me heen.