Legal Tech Snack 

Legal Tech Snack


 

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Thema’s zoals 3D printing, zelfrijdende auto’s
en artificial intelligence vliegen om je oren. Maar hoe werken deze nieuwe technieken?
En welke consequenties hebben ze voor bestaande wetgeving?

 

Met dit soort vraagstukken houden de juristen van Bird & Bird zich dagelijks bezig. Of je het nu hebt over onze fiscalisten, de advocaten van onze sectie IP of onze notarissen. Onze Birds zijn op de hoogte van de laatste trends zodat ze begrijpen met welke complexe technische vraagstukken onze cliënten te maken hebben.
 
Wil je meer weten? Hongerig naar meer kennis? Eet dan gezellig een hapje met ons mee en wordt bijgepraat door één van onze Birds.
Meld je nu aan voor The Legal Tech Snack!
 
Dit collegejaar organiseren wij vier Legal Tech Snacks. Hieronder tref je meer informatie aan over de onderwerpen die aanbod komen.
 
Zelfrijdende auto’s – 14 december 2016
Nog even en de zelfrijdende auto is een normaal verschijnsel in het straatbeeld. De introductie van zo’n revolutionaire ontwikkeling brengt nieuwe juridische vraagstukken met zich mee. Te denken valt aan de mogelijke aansprakelijkheid bij ongelukken, wat gebeurt er met data die deze auto’s registeren en hoe staat het met onze privacy? Op het moment ontbreekt er nog een duidelijk wet- en regelgeving. Tijdens de eerste Legal Tech Snack geven Wouter Pors en Thijs van den Heuvel een lezing over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.
 
3D printing van organen en medische hulpmiddelen – 23 februari 2017
De meeste kennen het begrip 3D printing wel. Maar dat de medische wereld 3D printen inzet en patiënten 3D oplossingen aanbiedt, is slechts bij een minder groot publiek bekend. Op dit moment is het al mogelijk om een kapotte schedel te repareren met een perfect passende 3D prothese. En tandartsen hebben de mogelijkheid om direct een op maat gemaakte kroon of brug te printen voor hun patiënten. Men verwacht op termijn zelfs bij mensen te transplanteren huid en organen te kunnen printen. Maurits Westerik neemt je mee in deze wereld en vertelt je meer over de mogelijke impact die deze ontwikkelingen hebben op huidige wet- en regelgeving.
 
Artificial Intelligence – 6 april 2017
Van woordherkenning op je telefoon tot suggesties voor hotels voor die mooie reis die je wilt gaan maken, het heeft alles te maken met Artificial Intelligence. Artificial Intelligence is een term die gebruikt wordt voor allerhande meer of minder ‘slimme’ software functies en robots die menselijk handelen of denken imiteren. Cliënten krijgen steeds vaker te maken met dit soort ontwikkelingen en vertrouwen erop dat jij, als hun advocaat, ze de weg wijst bij vraagstukken op dit gebied. Maurits Westerik geeft een introductie over Artificial Intelligence en laat zien dat zo’n nieuwe ontwikkeling consequenties heeft voor verschillende rechtsgebieden.
 
Augmented Reality – 10 mei 2017
Misschien heb je de term ‘Augmented reality’ de laatste tijd vaker in het nieuws voorbij horen komen. De Nederlandse vertaling hiervoor is ‘toegevoegde realiteit’. Dit houdt simpel gezegd in dat je beelden uit de virtuele wereld combineert met de echte wereld. Deze techniek zorgde er zelfs voor dat busladingen vol hun weg naar het strand vonden om te jagen op fictieve beestjes. Augmented Reality wordt steeds vaker gebruikt door de gaming industrie, maar ook door grote supermarkt ketens of televisiezenders. Hierdoor ontstaan er nieuwe juridische vraagstukken op het gebied van o.a. Privacy en het Intellectueel eigendomsrecht. Berend van der Eijk neemt je mee in deze virtuele wereld en laat je zien waar hij tegenaan loopt in zijn praktijk.
 

 


 

No current events.