Bird Academy


 
 

Bird Academy


 

Bij Bird & Bird leggen we de lat hoog. Cliënten schakelen Bird & Bird in op het moment dat het gaat om complexe juridische vraagstukken. Om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis hebt om aan de slag te gaan met deze zaken, is er de Bird Academy. Deze interne opleiding, die je volgt naast de beroepsopleiding van Advocaten, Notariaat of Belastingadviseurs, zorgt ervoor dat je kunt uitblinken op jouw vakgebied.

 

Bird & Bird investeert graag in jong talent. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het opleidingsprogramma van de Bird Academy biedt een scala van trainingen op het gebied van timemanagement, presenteren, Legal English, en business development. Verder volg je de training pleitvaardigheden met aansluitend een pleitoefening in de Bird & Bird Oefenrechtbank.

Tijdens de (wekelijkse) sectielunches, het (maandelijkse) sectorgroepoverleg, de internationale sectorgroepbijenkomsten of de lunches op allerlei rechtsgebied worden er uiteenlopende juridische maar ook onderwerpen met een technologische of innovatieve component -gericht op de sectoren- besproken. Uiteraard sta je er niet alleen voor. De eerste drie jaar word je intensief begeleid door je patroon die je de kneepjes van het vak leert. Tijdens de juniorenlunch heb je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met de rest van de Young Birds.

De Bird Academy biedt je tijdens je gehele loopbaan cursussen en trainingen aan zodat je in elke fase het maximale uit je zelf kan halen en je voortdurend kan blijven ontwikkelen. Jouw behoefte, als advocaat- medewerker, op gebied van ontplooiing – naast de permanente educatie – wordt (regelmatig) besproken en gemonitord. Daar waar nodig volg je (in- of extern) aanvullende cursussen c.q. opleidingen.

 

Heb je nog vragen over de Bird Academy? Vraag het onze recruiter.

 
Student-stage

Wil je kennismaken met Bird & Bird en stage lopen in de Hofstad? 
 Evenementen

Onze Birds ontmoeten? Bekijk de evenementen waar wij aanwezig zijn.
 


Samenwerking universiteiten


 

Binnen Bird & Bird vinden we het belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Alle juristen nemen binnen ons kantoor deel aan de Bird Academy en houden ze hun kennis op pijl door het volgen van verschillende cursussen en opleidingen. Deze kennis delen ze graag met studenten. Daarom zijn wij samenwerkingsverbanden aangegaan met verschillende universiteiten.

 

Bird & Bird heeft samenwerkingsverband met de master Arbeidsrecht van de Erasmus School of Law Rotterdam. Deze samenwerking biedt studenten de gelegenheid kennis te maken met ons kantoor op zowel persoonlijk als juridisch inhoudelijk vlak. Niet alleen verzorgen wij een college bij ons op kantoor ook krijgt een student de gelegenheid twee maanden stage te lopen en zo met eigen ogen te zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

De Masterclass Europees recht is een initiatief van de faculteiten Recht, Economie, Bestuur & Organisatie van de Universiteit Utrecht. Door deze samenwerking bieden wij studenten de tools die zij kunnen gebruiken als ze na hun studie aan de slag gaan in de praktijk. Het programma, van 10 weken, bestaat uit een combinatie van stage en onderwijs. Op deze manier bieden we studenten de kans om kennis te maken met het werkterrein van het Europees recht. Daarnaast verzorgen onze Birds met grote regelmaat colleges aan studenten vanuit hun werk als Hoogleraar of vanwege de verschillende banden die er zijn met universiteiten.